fredag 16. januar 2015

Verdens beste cupcakes med Daim og vaniljefrosting


Foto: Franciska Munck-Johansen


I denne utgaven av Vakre Hjem & Interiør, deler jeg åtte av favorittoppskriftene mine på enkle og imponerende kaker. En av dem er denne oppskriften, som jeg elsker!

Myke sjokolademuffins, sammen med fyldig vaniljefrosting, toppet med biter av Daim. Det blir ikke mye bedre enn det.

To etasjers cupcakes med Daim og vaniljefrosting
Ca 10 stk

Cupcakes
225 g smør
4 egg
400 g sukker
2,5 dl rømme eller lettrømme
250 g mel
120 g bakekakao
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1/2 ts salt

Frosting
225 g mykt smør
300 g melis
1 1/2 ts vaniljesukker
225 g Philadelphia kremost naturell

Pynt
2 dobble Daim

Sett ovnen på 180 grader.

Sett frem store og små cupcakes former på et bakebrett.

Smelt smøret i en kasserolle eller i mikrobølgeovn. Sett det til side.

Visp egg og sukker til eggedosis. Rør forsiktig inn lettrømme og det smeltede smøret.

Ha de tørre ingrediensene i en egen bolle. Bland de godt sammen med en stor visp.

Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene med en slikkepott.

Fordel røren i formene. Fyll formene 2/3 fulle.

Stekes midt i ovnen ved 180 grader. De små stekes i 5 - 10 minutter, de store stekes i 15-20 minutter.

Test med en kakepinne eller gaffel underveis og ta kakene ut når deigen ikke lenger fester seg.

Avkjøl kakene på en stekerist med et rent tørkehåndkle over for å holde på fuktigheten.

Lag frostingen rett før servering.

Ta smør og kremost ut av kjøleskapet.

Tips:
Det er viktig at smøret er helt mykt, ta det derfor ut av kjøleskapet i god tid (et par timer) før det skal brukes. Hvis du ikke har tid til det, kan det varmes forsiktig i mikroovnen. Jeg pleier å varme det 10 sekunder om gangen, da det er svært viktig at det ikke smelter.

Rør mykt smør med melis og vaniljesukker i 5 minutter på full styrke. Det gjør at frostingen blir hvit og fjerner melissmaken. Bruk gjerne flatvispen/padlevispen hvis du har en slik, ellers vanlig elektrisk visp.  

Hakk Daimen.

Vend forsiktig inn kremost med en slikkepott til du har en jevn og myk frosting.

Ha frostingen i en sprøytepose med stor stjernetipp. 

Tips:
Ha sprøyteposen i en mugge og brett sidene rundt kantene, da er den enklere å fylle.


Ha frosting på hver stor cupcake. Sett på en liten cupcake og ha frosting på toppen. Dryss med Daim-biter.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...